BELGISCHE FINALE IN HET 10.000$ TORNOOI OP TC DUINBERGEN

De jonge Julien Cagnina wint van veteraan Olivier Rochus

Julien Cagnina_n

Vorige zondag 27 juli werd een manche van de Rising Stars Tennis Tour 2014 afgewerkt op de terreinen van TC Duinbergen. De finale in het heren enkel was een Belgisch onderonsje. ‘Veteraan’ Olivier Rochus (ATP-556)(33 jaar) moest zijn meerdere herkennen in het jonge tennistalent Julien Cagnina (ATP-422)(20 jaar). Het topreekshoofd versloeg Rochus met 6-2 6-4. Het was de allereerste ontmoeting tegen Rochus van deze jonge Luikenaar.

Cagnina won ook de finale van het dubbel heren met de jonge Belg Sander Gille als dubbelmaat. Zij versloegen de tandem Evgeny Karlovskiy (RUS) en Tom Schonenberg (GER): 6-4 7-5.

ITF supervisor Romain Martens toonde zich bijzonder tevreden met het verloop van deze manche.

Intussen is het veelbelovende tennisvolkje reeds aan de slag in Oostende.

RISING STARS verwijst naar jonge Belgische tennistalenten van bij ons.

TOUR verwijst naar de verschillende deelnemende clubs o.a. TC Duinbergen, waar de wedstrijden  plaatsvinden. Doel is jong Belgisch tennistalent een podium te bieden waar zij zich ten volle kunnen ontwikkelen. Het behalen van de eerste ATP punten worden hierdoor meer realiseerbaar.

Volgende tornooien:

Vanaf 9 augustus tot 17 augustus loopt het Wilson Tennis Pro Shop Jeugdtornooi en van 20 augustus tot 30 augustus wordt het Grand Cru…34 Open Dubbel tornooi georganiseerd.

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op www.tennisclubduinbergen.be en T 050 51 05 73

No comments yet.