Jeugdtornooi Wilson Enkel & Dubbel

Jeugdtennistornooi TC Duinbergen is een schot in de roos.

Dit jaar heeft TC Duinbergen voor het eerst haar Wilson open jeugdtornooi vervroegd van de Paasvakantie naar het Krokusverlof. En dat blijkt direct een schot in de roos. Het aantal deelnemers werd bijna verdubbeld t.o.v. vorig jaar. Met 154 deelnemers konden 15 reeksen in het enkelspel en 4 reeksen in het dubbelspel worden georganiseerd. Deelnemers kwamen van 35 verschillende tennisclubs uit 5 verschillende provincies, maar met 69 deelnemers was onze eigen club toch veruit het sterkst vertegenwoordigd. Ondanks de aanwezigheid van enkele topspelers uit de Vlaamse selectie, konden onze eigen jeugdspelers toch in 7 reeksen zegevieren, en waren er nog heel wat meer lokale finaleplaatsen.

De tornooileiding kan terugblikken op een vlekkeloos tornooi, waarbij nooit een tussenkomst werd gevraagd. Zeer opvallend in het tornooi, was de losse, gemoedelijke sfeer en het grote plezier waarmee zowel winnaar als verliezer op en naast het terrein stonden. Misschien zat de eerste (overvloedige) zon van het voorjaar hier wel voor iets tussen. Door het zeer goede weer konden de jongste deelnemers (tot 9 jaar) zelfs op een buitenterrein hun wedstrijden spelen.

En om alles af te sluiten werd ook de prijsuitreiking en bijhorende receptie onder een stralende zon gehouden.

We kijken nu al vol tennisgoesting uit naar het grote zomerjeugdtornooi in de 2de week van augustus of het volgende ‘wintertornooi’ dat volgend jaar opnieuw in de Krokusvakantie doorgaat.

 

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.